Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Τεταμένο κλίμα στα πανεπιστήμια


Την ίδια στιγμή που περισσότερα από 300 πανεπιστημιακά τμήματα τελούν υπό κατάληψη, σε ορισμένες σχολές καταγράφονται έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ φοιτητών και εργαζόμενων στα ιδρύματα. Σε ορισμένα πανεπιστήμια ομάδες φοιτητών εμποδίζουν καθηγητές και υπαλλήλους να μπουν από την είσοδο, ενώ σε άλλα ακυρώνουν εργαστήρια συγκεκριμένων καθηγητών που τάχθηκαν υπέρ του νόμου για τα ΑΕΙ. Οι φοιτητικές παρατάξεις εμφανίζονται αποφασισμένες να «τραβήξουν το σχοινί», να χαθούν μαθήματα και το εξάμηνο και να έρθουν σε σύγκρουση με το υπουργείο Παιδείας.. ΤΕΣΤ
Οι κινητοποιήσεις φοιτητών και καθηγητών στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο θα αποτελέσουν το κρίσιμο κρας τεστ για το νέο νόμο, καθώς πολλοί φοβούνται πως αν γίνουν επεισόδια στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θα πρέπει να παρέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Αλλωστε, οι διατάξεις του νέου νόμου καταργούν το άσυλο για αξιόποινες πράξεις, οπότε πιθανά έκτροπα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Το Σάββατο φοιτητές θα κάνουν πορεία που θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο, θα κατευθυνθεί στην Καμάρα και θα καταλήξει στο Λευκό Πύργο, όπου θα ενωθεί με τους «Αγανακτισμένους». Χθες, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με μικρή σχετικά συμμετοχή. Το μεσημέρι ομάδα 30 κουκουλοφόρων προκάλεσε φθορές σε καταστήματα και αυτοκίνητα, ενώ όταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα φοιτητές ήρθαν σε αντιπαράθεση με κουκουλοφόρους που επιχείρησαν να κάνουν επεισόδια.
source:imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου