Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Οικογενειακά βάρη

Η ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΗ ΕΥΧΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ: «ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ». ΣΥΜΦΩΝΑ, ΟΜΩΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ Η ΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΝΕΟΝΥΜΦΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ. «ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΚΙΛΑ» ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ... Οτι πολλές γυναίκες «βάζουν» κιλά μετά το γάμο είναι κοινό μυστικό. Ομως, το εν λόγω μυστήριο δεν είχε γίνει έως τώρα αντικείμενο σοβαρής επιστημονικής μελέτης. Το κενό αυτό ήρθαν να καλύψουν μια ομάδα ερευνητών, οι οποίοι, αφού ανέλυσαν τις αυξομειώσεις τού βάρους 10.071 ατόμων -πάντα σε συνάρτηση με την οικογενειακή τους κατάσταση-, κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

1.Αντρες και γυναίκες έχουμε την τάση να παίρνουμε βάρος σε διάστημα δύο ετών από οποιαδήποτε μεταβολή του οικογενειακού μας στάτους.
2.Οι γυναίκες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να παχύνουν μετά τον γάμο -οι πιθανότητες αυξάνονται μετά την ηλικία των 30.

3.Οι άντρες, κατά κανόνα, παίρνουν κιλά μετά το διαζύγιο.

Οι επιστήμονες αποδίδουν τις διαφορές στην συμπεριφορά ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες στο γεγονός ότι οι αυξημένες υποχρεώσεις των γυναικών στο πλαίσιο της οικογένειας, τις κάνουν να παραμελούν την άθληση. Οι άντρες, από την άλλη μεριά, ωφελούνται σε επίπεδο υγείας και φυσικής κατάστασης από τον γάμο -ωφέλη τα οποία χάνουν με το διαζύγιο. 

source:ginaika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου