Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 32ου Δημοτικού Περιστερίου: Διαμαρτυρία για την καθυστέρηση διανομής των σχολικών βιβλίων

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 32ου Δημοτικού Περιστερίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 32ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση διανομής των σχολικών εγχειριδίων. Η επιστολή συνοδεύεται από τις υπογραφές των γονέων του σχολείου και έχει ως ακολούθως:

«Η νέα σχολική χρονιά αποτελεί πραγματικότητα για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες, αλλά και για όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο της χώρας. Ο καθιερωμένος αγιασμός που σηματοδοτεί τη σχολική έναρξη και ακολουθείται από χαμόγελα και ευχές για καλή πρόοδο, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κλίμα σκεπτικισμού, αμφισβήτησης, απογοήτευσης και κατήφειας.. Μαθητές/τριες και γονείς επίσημα πλέον ενημερώθηκαν από τους διευθυντές των σχολείων τους ότι η διανομή των σχολικών εγχειριδίων θα πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση ενώ η διανομή τους πιθανολογείται στα τέλη Οκτωβρίου.

Ως λύση στο αναδυόμενο πρόβλημα αποτελεί η φωτοτύπηση των βιβλίων προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Και διερωτώμεθα, κυρία Υπουργέ, γιατί το Ψηφιακό Σχολείο των αναγγελιών σας της προηγούμενης χρονιάς, των διαδραστικών πινάκων και των υπολογιστών σε κάθε μαθητή μετατράπηκε σε σχολείο φωτοτυπιών;

Είναι ιδιαίτερα απογοητευτική η εικόνα του εκπαιδευτικού να περιμένει υπομονετικά τη σειρά του στο φωτοτυπικό προκειμένου να εξασφαλίσει τα αυτονόητα για τους μαθητές του.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η ελληνική μέση οικογένεια είναι αντιμέτωπη με μια επιδρομή φοροεισπρακτικών μέτρων ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι γονείς τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα «βλέπουν» τη δραματική μείωση των αποδοχών τους και σαν να μην έφταναν όλα αυτά βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα για το αν πρέπει να αγοράσουν τα βιβλία ή όχι των παιδιών τους, για μια υποτιθέμενη δωρεάν παιδεία.

Σε μια εποχή έντονων αμφισβητήσεων, οικονομικών, κοινωνικών και ηθικών κρίσεων για τη χώρα οι γονείς και περισσότερο οι μαθητές εναποθέτουν τις ελπίδες τους για μάθηση στους επαιδευτικούς που σε πείσμα των καιρών είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρουν τα μέγιστα. Άλλωστε η ιστορία του έθνους μας έχει αποδείξει ότι παρά τις αντιξοότητες η μάθηση και η γνώση αποτελούν αξίες σταθερές.

Επίσης κυρία Υπουργέ διατείνεστε ότι η εν λόγω καθυστέρηση δεν οφείλεται σε ολιγωρία του Υπουργείου σας. Ωστόσο ο κάθε νοήμων αντιλαμβάνεται ότι αποκλειστική ευθύνη για θέματα εκπαίδευσης άπτονται του Υπουργείου σας και ότι η διανομή βιβλίων δεν αποτελεί μια νέα διαδικασία στην οποία το Υπουργείο είναι άπειρο. Δυστυχώς όσο κι αν αναζητούμε δικαιολογίες για όσα διαδραματίζονται, δεν μπορούμε να βρούμε. Και ασφαλώς καθιστάμεθα πιο δύσπιστοι αναλογιζόμενοι ότι πέρσι καλούσατε τους μαθητές να επιστρέψουν τα βιβλία για να ξαναχρησιμοποιηθούν ή να πολτοποιηθούν, ενώ τώρα θα προχωρήσετε στην καταγραφή αυτών στις προσεχείς ημέρες.

Κυρία Υπουργέ, οι γονείς και οι κηδεμόνες του 32ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου σε μια προσπάθεια να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας για το χάος που επικρατεί αποφασίσαμε να σας αποστείλουμε την εν λόγω επιστολή συνοδευόμενη από τις υπογραφές μας. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο παρά μόνο με την αποστολή των βιβλίων που δικαιωματικά ανήκουν στους μαθητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου