Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σενάρια "επιστημονικής σωτηρίας" της Ελλάδας

Σε κρίσιμες (και τις περισσότερες φορές δυσάρεστες) περιόδους εμφανίζονται διάφορα ευοίωνα σενάρια τα οποία είναι τις περισσότερες φορές αποπροσανατολιστικά για τον κόσμο. Χωρίς να μπορούμε να αξιολογήσουμε την παρακάτω είδηση σας τη μεταφέρουμε με πάσα επιφύλαξη:

Το γύρο του κόσμου μέσω facebook αλλά και έγκυρων ελληνικών ιστοσελίδων κάνει μια είδηση ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Σύμφωνα με αυτή υπάρχει μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ονομάζεται E.N.D. που μπορεί να ξεπληρώσει το ελληνικό χρέος! Στην κατοχή της βρίσκονται μετοχές της τράπεζας της Ανατολής. Η συγκεκριμένη τράπεζα ιδρύθηκε το 1904 και συγχωνεύτηκε αργότερα με την Εθνική τράπεζα της Ελλάδος.

Οι μετοχές της ήταν σε χρυσό και ποτές δεν δόθηκε χρηματική αποζημίωση στους μετόχους. Κάποιος από αυτούς εν ονόματι Αρτέμης Σώρρας δωρίζει στο ελληνικό κράτος 4 από τις μετοχές που έχουν αξία 670 δις ευρώ!

Η αποτίμηση της αξίας έγινε σύμφωνα με την E.N.D. από τον καθηγητή πολιτικής οικονομίας στο πανεπιστήμιο του Maryland, ΗΠΑ Θεόδωρο Καρυώτη και τον καθηγητή συστηματικής δυναμικής στο πανεπιστήμιο Fordham της Νέας Υόρκης.

Προσπαθώντας να βρούμε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάποιες από αυτές τις φήμες βρήκαμε τους παρακάτω συνδέσμους:

Website της E.N.D.

Προφίλ Θ. Καρυώτη στο linkedin

Σελίδα Θ. Καρυώτη

Αξιολόγηση Θ. Καρυώτη στο Αγγλικο ratemyprofessors

Άρθρο (μη σχετικό) στην εφημερίδα Καθημερινή

και video στο youtube

Άρθρο του Νικόλου Γεωργαντζά

Άλλα άρθρα του Νικόλαου Γεωργαντζά edugate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου