Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Νεολαία σε κίνηση

tης Στελίνας Μαργαριτίδου

Τη δυνατότητα να γνωρίσουν χώρες της Ευρώπης, να μάθουν ακόμη μία ξένη γλώσσα και να αποκτήσουν μια ειδίκευση στο πλαίσιο της μη τυπικής μάθησης στον τομέα που τους ενδιαφέρει (όπως διάφορες μορφές τέχνης, περιβαλλοντική δράση) αλλά και να λάβουν μια πολύτιμη για το βιογραφικό τους βεβαίωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Youthpass), με την οποία αναγνωρίζονται οι δεξιότητες και οι ικανότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της εθελοντικής τους υπηρεσίας, δίνει σε εκατοντάδες νέους η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία.
Πρόκειται για μια δράση που υφίσταται από το 1998 και θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και το 2013 και προσφέρει την ευκαιρία σε νέους 18-30 ετών να συνδυάσουν διακοπές, γνωριμία με άλλες χώρες και τον τρόπο ζωής εκεί, αλλά και να κάνει διακοπές χωρίς όχι μόνο να μην πληρώσει αλλά να λάβει ένα συμβολικό ποσό ως αποζημίωση για το έργο που θα προσφέρει.
"Είναι μια πολύτιμη εμπειρία και χρήσιμη για το βιογραφικό" είπε η Στέλλα Γεωργίου, που στα 26 της έζησε μια τέτοια εμπειρία μαζί με άλλους 25 συνομήλικους της από όλη την Ευρώπη και συμμετείχε για ένα μήνα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Βερολίνο.
Το πρόγραμμα αυτό, όπως και οι "ανταλλαγές νέων" που έφερε στην Ελλάδα 60 νέους 18-25 ετών από 12 χώρες της Ευρώπης "τρέχουν" από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς -μέχρι βέβαια να καταργηθεί ή να συγχωνευθεί ο οργανισμός- και περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να αντλήσει από τον ιστότοπο http://www.neagenia.gr. Στην ίδια διεύθυνση μπορεί κάποιος να ενημερωθεί και για θέματα που αφορούν σπουδές, εκπαίδευση, εργασία, ταξίδια στην Ευρώπη κλπ. makedonia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου