Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

«Μαμά μη μ' αφήνεις...»

Πρώτο κουδούνι σήμερα για χιλιάδες μαθητές που θα συμμετάσχουν στο μεγάλο... πείραμα που ετοίμασε για τη νέα σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας (συγχωνεύσεις, τεράστιες ελλείψεις, αλλαγές σε γυμνάσια - λύκεια). Ανάμεσά τους και μια κατηγορία παιδιών που δεν δέχεται εύκολα ότι αυτόν τον δύσκολο (από κάθε άποψη) Σεπτέμβριο η ζωή τους θα αλλάξει ριζικά.



Μιλάμε, φυσικά, για τα περίπου 100.000 «πρωτάκια», που θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια νέα πραγματικότητα, η οποία, εκτός από παιχνίδι, φαγητό και ύπνο, περιλαμβάνει και κάποιες... υποχρεώσεις!. Το πρώτο σοκ για τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού είναι η απομάκρυνσή τους από το σπίτι και τους γονείς τους για τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα, γεγονός που δεν αρέσει στα περισσότερα παιδιά και ιδιαίτερα σε εκείνα -λίγα ομολογουμένως- που δεν έχουν πάει παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο.



Για να αντιμετωπίσετε, λοιπόν, όσο πιο ψύχραιμα και ανώδυνα την «αντίσταση» του εξάχρονού σας, που πηγάζει από τον φόβο και το άγχος του, καλό θα είναι για εσάς, αλλά κυρίως γι' αυτό, να είστε «διαβασμένοι». Ετσι, θα γνωρίζετε πώς να χειριστείτε τις πρώτες μέρες, αν δείτε το βλαστάρι σας, την ώρα που φεύγετε από το σχολείο, να γαντζώνεται πάνω σας και με δάκρυα στα μάτια να σας εκλιπαρεί, γεμάτο απόγνωση, να το πάρετε μαζί σας.



Για αρκετά παιδιά η είσοδος στο σχολείο ενεργοποιεί το άγχος αποχωρισμού, καθώς πιστεύουν ότι η μαμά ή ο μπαμπάς τους δεν θα επιστρέψει να τα πάρει, εξηγούν οι ειδικοί.edugate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου